D. Čaplovič prijal jedného z najznámejších žiakov J. Habermasa

14.03.2013 Bratislava

Bratislava  (TASR) - Šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) prijal dnes na ministerstve profesora Axela Honnetha, ktorý je jedným z najznámejších žiakov nemeckého filozofa Jürgena Habermasa. TASR o tom informoval ministrov hovorca Michal Kaliňák.
Spoločné rokovanie s profesorom z Univerzity J. W. Goetheho vo Frankfurte nad Mohanom, ktorý je zároveň profesorom humanitných vied na Katedre filozofie na Columbia University v New Yorku, sa týkalo otázok bilaterálnej spolupráce a akademických mobilít. Diskutovali aj o projektoch výmeny expertov medzi univerzitami a vedeckými pracoviskami. "Poznatky z iných štátov sú pre mňa veľmi inšpiratívne, pretože pohľad zvnútra systému, optikou reálnych skúseností má svoju nemerateľnú hodnotu. Práve preto sme dnes otvorene hovorili o našich zámeroch a skúsenostiach pána profesora z praxe," uviedol Čaplovič. Minister tiež informoval o zriadení Rady pre systémové zmeny v školstve a pripravovanej správe o stave nášho školstva. 
Profesor Axel Honneth je známym zástancom pedagogiky verejného vzdelávania a propaguje takzvaný fínsky model vzdelávacej sústavy v Nemecku.
 

Vyberte región